Gesprek aanvragen
Wil jij aan jezelf werken? Vraag hieronder dan een gesprek aan.
Heb jij of je kind een verwijzing van een arts? Meld je dan aan via ons patiëntportaal.
Gesprek aanvragen
Na je aanvraag nemen we binnen 5 werkdagen contact op om een passende tijd en datum af te stemmen voor een oriëntatiegesprek.
"(verplicht)" indicates required fields
Cliëntervaringen
“Als cliënt voelde ik mij echt gehoord en ook halen zij de nodige nuttige informatie uit de dialogen. Ook het onderzoek was zeer uitgebreid en zijn ook alle details aan het licht gekomen.”
“Goed geholpen, goed georganiseerd en prettig contact. Er wordt goed naar de hulpvraag geluisterd en vervolgens passende zorg aangeboden. Al met al een goede en leerzame ervaring.”
“De sessies waren heel fijn en er was veel aandacht voor wat ik nodig had en de therapeut speelde goed in op actuele gebeurtenissen of ontwikkelingen. Al met al hele goede ervaringen en ik ben goed geholpen.”
“De behandeling bij Aalsterveld is heel prettig verlopen. Ik kreeg een uitgebreide intake waarna ik een behandelplan kreeg op maat, waar ik ook veel inspraak op had.”
“Ik ben zeer tevreden te noemen over Aalsterveld. Het onderzoek is zeer gedegen en zeer professioneel uitgevoerd, en ik ben zeer tevreden met de resultaten. “
Het proces
Laagdrempelig en persoonlijk, dat is de essentie van onze hulp aan jou. Bekijk wat je kunt verwachten van onze zorg.
Gesprek aanvragen
Het proces begint met jouw aanvraag voor een oriëntatiegesprek met een van onze psychologen. We stemmen een passende datum met je af.
Het oriëntatiegesprek
We bespreken je klachten en wat dat voor jou betekent. Je kunt bij ons terecht voor al je vragen. In het gesprek bedenken we een vervolg dat past bij jou.
Aan jezelf werken
We helpen je verder in een aantal vervolggesprekken. Waar nodig ondersteunen we je verder met coaching of een specifieke behandeling. We passen het traject aan op jou.
In je eigen kracht
Na de gesprekken, begeleiding en coaching sta je weer in je eigen kracht. We zijn trots op jou! En weet, onze deur blijft altijd voor je open.
Veelgestelde vragen
Nee, we bieden zorg aan iedereen die klachten ervaart. Je kunt dus ook bij ons terecht als je geen verwijzing hebt. Wees vrij om een gesprek aan te vragen.
Dat geldt ook voor zorg die niet wordt vergoed. Denk daarbij aan aanpassingsstoornissen, relatieproblemen, werkgerelateerde problemen en enkelvoudige fobieën. Het gaat hierbij om problemen die vaak kortdurend te behandelen zijn, waardoor je meestal slechts enkele gesprekken nodig hebt. Sommige zorgverzekeraars bieden wel een tegemoetkoming in de kosten voor behandeling vanuit de aanvullende verzekering. Raadpleeg hiervoor je verzekeringspolis. Ook bieden sommige werkgevers een vergoeding voor zorg- en vitaliteitstrajecten, raadpleeg hiervoor je werkgever of bedrijfsarts.
Een moeilijke maar belangrijke vraag. Over het algemeen is het verstandig om hulp in te schakelen wanneer je klachten een impact krijgen op je dagelijks functioneren en/of de mensen om je heen. Hier zijn enkele situaties waarin het tijd kan zijn om professionele hulp te zoeken:
- Aanhoudende symptomen: Als je symptomen zoals aanhoudende somberheid, angst, paniekaanvallen, slaapproblemen, prikkelbaarheid of verlies van interesse in activiteiten langer dan twee weken aanhouden, kan het raadzaam zijn om hulp te zoeken.
- Beperkingen in het dagelijks leven: Als je psychische klachten je dagelijkse functioneren belemmeren, zoals je werkprestaties, relaties, zelfzorg of sociale activiteiten, kan professionele hulp nuttig zijn.
- Verminderde kwaliteit van leven: Als je merkt dat je algehele kwaliteit van leven is aangetast, dat je je niet meer kunt genieten van dingen die je vroeger leuk vond, of dat je moeite hebt om een gevoel van welzijn te ervaren, kan het tijd zijn om hulp te zoeken.
- Terugkerende problemen: Als je merkt dat je steeds weer dezelfde problemen tegenkomt in je leven, zoals herhalende patronen van negatieve relaties, problemen met zelfbeeld of zelfvertrouwen, kan professionele begeleiding helpen om deze patronen te doorbreken.
- Gedachten aan zelfbeschadiging of zelfmoord: Als je gedachten hebt aan zelfbeschadiging of zelfmoord, is het van cruciaal belang om onmiddellijk hulp te zoeken bij een professional of een hulplijn.
Het is belangrijk om op je eigen gevoel te vertrouwen en hulp te zoeken wanneer je denkt dat je het nodig hebt. Bij Aalsterveld Psychologen geloven we dat het nooit te vroeg is om hulp te zoeken wanneer je je psychologisch welzijn wilt verbeteren. In een open gesprek praten we over je klachten. Dan weet je waar je staat en bedenken we eventueel een passend vervolg.
Bij Aalsterveld kun je terecht voor een uitgebreid scala aan psychologische klachten, zowel met verwijzing van een arts als zonder verwijzing. Ons doel is altijd om een persoonlijk en laagdrempelig behandeltraject aan te bieden, afgestemd op jouw unieke situatie en behoeften.
We kunnen je zonder verwijzing helpen bij persoonlijke ontwikkelingsvragen en vitaliteit. Denk daarbij aan klachtbeelden als: werkgerelateerde klachten, studiegerelateerde klachten, spanningsklachten, gebrek aan zelfvertrouwen, relatieproblemen, gezinsproblemen, problematische rouwverwerking en obesitas.
Meer ernstige klachten en stoornissen behandelen we enkel met verwijzing van een arts. Denk aan depressieve klachten, angstklachten, dwangklachten, identiteitsproblemen, dissociatieve stoornissen, hechtingstoornissen, traumatische klachten, verslavingsklachten, eetstoornissen en onverklaarde klachten. Bekijk alle veelvoorkomende klachtbeelden.
Voor onze multidisciplinaire intensieve programma’s geldt een maximale behandelduur van 6 maanden, exclusief intake. Op die manier zorgen we ervoor dat u precies weet waar u vooraf aan toe bent en gericht aan de slag kunt gaan. Wel zo prettig.
Psychologische hulp wordt gedeeltelijk vergoed vanuit de basisverzekering in Nederland, maar niet in elke situatie. Om aanspraak te maken op vergoeding van psychologische hulp, is meestal een verwijzing van de huisarts nodig. De huisarts beoordeelt de situatie en verwijst indien nodig door naar een instelling. Zonder verwijzing is psychologische hulp nog steeds mogelijk, maar deze wordt dan niet vergoed door de basisverzekering. Er zijn uitzonderingen:
- Er zijn aanvullende verzekeringen die psychologische hulp vergoeden. Raadpleeg je polisvoorwaarden om te weten welke vergoedingen specifiek voor jou van toepassing zijn. Neem bij twijfel contact op met je zorgverzekeraar voor specifieke informatie.
- Sommige werkgevers vergoeden kosten van psychologische hulp of vitaliteitstrajecten. Zeker wanneer je klachten ontstaan vanuit werkgerelateerde situaties. Het is in het belang van de werkgever om de vitaliteit van werknemers te beschermen. Ga de mogelijkheden voor vergoeding na bij je werkgever of bedrijfsarts of bekijk onze pagina voor bedrijven.
Bij Aalsterveld Psychologen kun je met verwijzing en zonder verwijzing terecht. Onze tarieven voor hulp zonder verwijzing vind je hier.
Overige informatie betreft vergoeding binnen de basisverzekering:
- Basis GGZ: De vergoeding voor psychologische hulp valt onder de basis Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ). Er zijn verschillende behandeltrajecten binnen de basis GGZ, afhankelijk van de ernst en complexiteit van de problematiek.
- Eigen risico: Voor psychologische hulp geldt het verplichte eigen risico. Dit betekent dat je eerst een bedrag moet betalen (in 2023 is het verplichte eigen risico €385 per jaar) voordat de vergoeding vanuit de basisverzekering van toepassing is.
- Vergoeding per behandeltraject: De vergoeding voor psychologische hulp verschilt per behandeltraject. Er zijn vier zogenaamde zorgproducten (Kort, Middel, Intensief en Chronisch) met elk een eigen vergoedingsbedrag. Het behandeltraject wordt bepaald door de psycholoog op basis van de ernst van de klachten.
- Contract met zorgverzekeraars: Psychologen en GGZ-instellingen moeten een contract hebben met zorgverzekeraars om in aanmerking te komen voor vergoeding vanuit de basisverzekering. Controleer daarom vooraf of de psycholoog of GGZ-instelling een contract heeft met jouw zorgverzekeraar.