Werkgerelateerde klachten

In ons hectische leven kan de balans tussen werk en persoonlijk welzijn verstoord raken. Werkgerelateerde klachten, variërend van stress en burn-out tot conflicten op de werkvloer, kunnen een grote impact hebben op zowel je professionele als persoonlijke leven. Aalsterveld helpt je jouw balans terug te vinden.

1000+ cliënten geven ons een 8.7

persoon met werkgerelateerde klachten
 • Ook zonder verwijzing

  Met coaching en begeleiding helpen we je bij uitdagingen thuis én op je werk.

 • Toegankelijk voor iedereen

  We bieden laagdrempelige, goede zorg in ‘gewone mensen’ taal.

 • Ervaren en gekwalificeerd

  Ons team bestaat uit gekwalificeerde psychologen met brede ervaring.

”Nadat ik bij Aalsterveld aanklopte voor hulp, vond ik de kracht om de stress op mijn werk aan te pakken. Nu voel ik me zoveel beter, zowel op het werk als thuis.”
Cover voor

Werkgerelateerde klachten

Een veelvoorkomend probleem

In onze samenleving zijn werkgerelateerde klachten helaas geen uitzondering. Studies tonen aan dat een aanzienlijk deel van de werkende bevolking in Nederland te maken heeft met stress en burn-out symptomen. Het speelt met name bij jongeren: 1 op de 4 werknemers tussen 18 en 34 jaar zegt burnout-klachten te ervaren. Deze klachten kunnen leiden tot verminderde productiviteit, ziekteverzuim en zelfs langdurige gezondheidsproblemen.

Herkenning van signalen en burn-out symptomen

Het tijdig herkennen van werkgerelateerde klachten en burn-out symptomen is essentieel. Signalen kunnen zijn: aanhoudende vermoeidheid, prikkelbaarheid, concentratieproblemen, en een gevoel van uitputting dat niet verdwijnt na een weekend rust. Ook lichamelijke klachten zoals hoofdpijn en spierspanning kunnen indicatoren zijn.

Het negeren van deze signalen en het niet tijdig ingrijpen kan leiden tot ernstigere gezondheidsproblemen, zoals een burn-out, depressie of chronische stress, die een langdurig herstelproces vereisen en zowel je professionele als persoonlijke leven diepgaand kunnen beïnvloeden.

Aalsterveld biedt hulp bij werkgelerateerde klachten

Bij Aalsterveld richten we ons op een persoonlijke en laagdrempelige aanpak bij de behandeling van werkgerelateerde klachten. Ons multidisciplinair team helpt je om de onderliggende oorzaken te identificeren en biedt praktische tools om stress te beheersen en de balans te herstellen. We werken samen aan het versterken van jouw veerkracht en het ontwikkelen van gezonde werk- en leefgewoonten.

Meer weten?

Cliëntervaringen

 • “Als cliënt voelde ik mij echt gehoord en ook halen zij de nodige nuttige informatie uit de dialogen. Ook het onderzoek was zeer uitgebreid en zijn ook alle details aan het licht gekomen.”

 • “Goed geholpen, goed georganiseerd en prettig contact. Er wordt goed naar de hulpvraag geluisterd en vervolgens passende zorg aangeboden. Al met al een goede en leerzame ervaring.”

 • “De sessies waren heel fijn en er was veel aandacht voor wat ik nodig had en de therapeut speelde goed in op actuele gebeurtenissen of ontwikkelingen. Al met al hele goede ervaringen en ik ben goed geholpen.”

 • “De behandeling bij Aalsterveld is heel prettig verlopen. Ik kreeg een uitgebreide intake waarna ik een behandelplan kreeg op maat, waar ik ook veel inspraak op had.”

 • “Ik ben zeer tevreden te noemen over Aalsterveld. Het onderzoek is zeer gedegen en zeer professioneel uitgevoerd, en ik ben zeer tevreden met de resultaten. “

Onze tarieven

De tarieven voor zorg die niet wordt vergoed (dus zonder verwijzing) vind je op onze tarievenpagina.

Werk aan jezelf

Vraag een gesprek aan

Krijg controle over je werkgerelateerde klachten en neem weer de regie over je leven. Werk aan jezelf en vraag vandaag een gesprek aan. Dan bepalen we samen jouw weg omhoog.

Gesprek aanvragen
Cover voor

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen?

Alle veelgestelde vragen