Studiegerelateerde klachten

Studeren is een spannende en uitdagende tijd, maar kan soms ook gepaard gaan met studiegerelateerde klachten. Bij Aalsterveld begrijpen we dat studeren meer is dan alleen het behalen van cijfers; het gaat om je welzijn en persoonlijke ontwikkeling.

1000+ cliënten geven ons een 8.7

personen met studieklachten
 • Ook zonder verwijzing

  Met coaching en begeleiding helpen we je bij uitdagingen thuis én op je werk.

 • Toegankelijk voor iedereen

  We bieden laagdrempelige, goede zorg in ‘gewone mensen’ taal.

 • Ervaren en gekwalificeerd

  Ons team bestaat uit gekwalificeerde psychologen met brede ervaring.

”Ik voelde me overweldigd door mijn studie. Bij Aalsterveld leerde ik hoe ik mijn studiestress kon beheersen en weer plezier kon vinden.”
een nederlandse straat met fietsers

Studiegerelateerde klachten

Een veelvoorkomend probleem

Studiegerelateerde klachten zijn wijdverspreid. Onderzoek toont aan ruim de helft van alle studenten significante stress of angst ervaart gerelateerd aan hun studie. Deze stress kan leiden tot slaapproblemen, concentratieproblemen en verminderde academische prestaties. In een maatschappij waarin de druk op studenten steeds toeneemt, is het belangrijk om aandacht te hebben voor deze klachten en tijdig hulp te zoeken.

Herkenning van de signalen

Herken je continue stress, uitstelgedrag of verminderde concentratie? Deze symptomen zijn indicatief voor studiegerelateerde klachten. Dergelijke klachten ontstaan vaak door de druk om te presteren, moeilijkheden met time-management of persoonlijke problematiek die het studeren bemoeilijkt.

Het negeren van deze symptomen kan leiden tot chronische stress of zelfs een burn-out, wat niet alleen je studie, maar ook je persoonlijke welzijn ernstig kan beïnvloeden. Daarom is het herkennen en erkennen van deze symptomen essentieel. Vroegtijdige herkenning en actie ondernemen is cruciaal voor het behoud van je mentale gezondheid en studievoortgang. Bespreek je zorgen met een professional; open en eerlijke communicatie over wat je ervaart is de eerste stap naar verbetering.

Aalsterveld biedt hulp bij klachten rondom je studie

Bij Aalsterveld bieden we een persoonlijke aanpak voor het behandelen van studiegerelateerde klachten. Onze therapieën zijn gericht op stressmanagement, time-management en het verbeteren van studievaardigheden. We werken samen om strategieën te ontwikkelen die je helpen omgaan met de druk en het vinden van een gezonde studie-werk balans. Ons doel is jou te ondersteunen in het terugvinden van plezier en succes in je studie.

Meer weten?

Cliëntervaringen

 • “Als cliënt voelde ik mij echt gehoord en ook halen zij de nodige nuttige informatie uit de dialogen. Ook het onderzoek was zeer uitgebreid en zijn ook alle details aan het licht gekomen.”

 • “Goed geholpen, goed georganiseerd en prettig contact. Er wordt goed naar de hulpvraag geluisterd en vervolgens passende zorg aangeboden. Al met al een goede en leerzame ervaring.”

 • “De sessies waren heel fijn en er was veel aandacht voor wat ik nodig had en de therapeut speelde goed in op actuele gebeurtenissen of ontwikkelingen. Al met al hele goede ervaringen en ik ben goed geholpen.”

 • “De behandeling bij Aalsterveld is heel prettig verlopen. Ik kreeg een uitgebreide intake waarna ik een behandelplan kreeg op maat, waar ik ook veel inspraak op had.”

 • “Ik ben zeer tevreden te noemen over Aalsterveld. Het onderzoek is zeer gedegen en zeer professioneel uitgevoerd, en ik ben zeer tevreden met de resultaten. “

Onze tarieven

De tarieven voor zorg die niet wordt vergoed (dus zonder verwijzing) vind je op onze tarievenpagina.

Vind weer plezier in je studie

Vraag een gesprek aan

Krijg controle over je studiegerelateerde klachten en neem weer de regie over je leven. Werk aan jezelf en vraag vandaag een gesprek aan. Dan bepalen we samen jouw weg omhoog.

Gesprek aanvragen
personen in een coachingesprek

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen?

Alle veelgestelde vragen