Spanningsklachten

Heb je het gevoel dat je overspoeld wordt door stress en niet meer tot rust komt? Spanningsklachten variëren van slapeloosheid en irritatie tot concentratie­problemen en vermoeidheid. Deze klachten hebben een grote impact op je dagelijks leven, zowel thuis als op het werk. Aalsterveld helpt je jouw klachten te controleren.

1000+ cliënten geven ons een 8.7

persoon die hulp zoekt bij een gebrek aan zelfvertrouwen en spanningsklachten
 • Ook zonder verwijzing

  Met coaching en begeleiding helpen we je bij uitdagingen thuis én op je werk.

 • Toegankelijk voor iedereen

  We bieden laagdrempelige, goede zorg in ‘gewone mensen’ taal.

 • Ervaren en gekwalificeerd

  Ons team bestaat uit gekwalificeerde psychologen met brede ervaring.

”Ik voelde me constant gespannen, alsof ik op het punt stond te breken. Elke dag was een gevecht, en ontspanning leek onbereikbaar.”
Cover voor

Spanningsklachten

Een veelvoorkomend probleem

Spanningsklachten zijn een veelvoorkomend probleem. Volgens recente onderzoeken ervaart ongeveer 1 op de 5 werkende volwassenen regelmatig stress en burnout-klachten. Deze klachten kunnen serieuze gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals hart- en vaatziekten, en de algehele kwaliteit van leven verminderen. Bovendien kunnen aanhoudende spanningsklachten leiden tot ernstigere psychische aandoeningen, zoals angststoornissen of depressie, wat de noodzaak van tijdige herkenning en behandeling onderstreept.

Herkenning van de signalen

Spanningsklachten zijn te herkennen aan diverse symptomen: hoofdpijn, spierspanning, vermoeidheid, slaapproblemen, en een kort lontje. Ze ontstaan vaak samen met werkgerelateerde klachten, studiegerelateerde klachten, of relatieproblemen.

Het negeren van deze signalen kan leiden tot ernstigere geestelijke en lichamelijke klachten. Langdurige stress kan je weerstand verlagen en je vatbaarder maken voor ziekten. Daarnaast kan het je relaties en werkprestaties beïnvloeden. Het is belangrijk om deze klachten serieus te nemen en op tijd hulp te zoeken. Vroegtijdige herkenning en behandeling kunnen voorkomen dat spanningsklachten uitmonden in chronische problemen.

Aalsterveld biedt hulp bij spanningsklachten

Bij Aalsterveld bieden we gerichte ondersteuning bij spanningsklachten. We gebruiken gesprekstherapie en coaching om de oorzaken van je stress te identificeren en effectieve copingstrategieën te ontwikkelen. Ons doel is om samen een gezonder, stressvrij leven op te bouwen. We bieden persoonlijke begeleiding en werken samen aan het vinden van praktische oplossingen die aansluiten bij jouw specifieke situatie.

Meer weten?

Cliëntervaringen

 • “Als cliënt voelde ik mij echt gehoord en ook halen zij de nodige nuttige informatie uit de dialogen. Ook het onderzoek was zeer uitgebreid en zijn ook alle details aan het licht gekomen.”

 • “Goed geholpen, goed georganiseerd en prettig contact. Er wordt goed naar de hulpvraag geluisterd en vervolgens passende zorg aangeboden. Al met al een goede en leerzame ervaring.”

 • “De sessies waren heel fijn en er was veel aandacht voor wat ik nodig had en de therapeut speelde goed in op actuele gebeurtenissen of ontwikkelingen. Al met al hele goede ervaringen en ik ben goed geholpen.”

 • “De behandeling bij Aalsterveld is heel prettig verlopen. Ik kreeg een uitgebreide intake waarna ik een behandelplan kreeg op maat, waar ik ook veel inspraak op had.”

 • “Ik ben zeer tevreden te noemen over Aalsterveld. Het onderzoek is zeer gedegen en zeer professioneel uitgevoerd, en ik ben zeer tevreden met de resultaten. “

Onze tarieven

De tarieven voor zorg die niet wordt vergoed (dus zonder verwijzing) vind je op onze tarievenpagina.

Controleer jouw spanning

Vraag een gesprek aan

Krijg controle over je spanningsklachten en neem weer de regie over je leven. Werk aan jezelf en vraag vandaag een gesprek aan. Dan bepalen we samen jouw weg omhoog.

Gesprek aanvragen
Cover voor

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen?

Alle veelgestelde vragen