Rouwverwerking

Het verlies van een dierbare is een van de moeilijkste ervaringen in het leven. Rouwverwerking is een persoonlijk proces waarbij ondersteuning van groot belang kan zijn. Aalsterveld helpt je jouw verlies een plek te geven.

1000+ cliënten geven ons een 8.7

een persoon die rouw probeert te verwerken
 • Ook zonder verwijzing

  Met coaching en begeleiding helpen we je bij uitdagingen thuis én op je werk.

 • Toegankelijk voor iedereen

  We bieden laagdrempelige, goede zorg in ‘gewone mensen’ taal.

 • Ervaren en gekwalificeerd

  Ons team bestaat uit gekwalificeerde psychologen met brede ervaring.

”Na het verlies van mijn dierbare voelde ik me verloren en alleen. Het was een strijd om elke dag door te komen.”
Cover voor

Omgaan met verlies

De uitdaging van rouw

Rouw is een universele, maar zeer persoonlijke ervaring. Statistieken laten zien dat iedereen op enig moment in zijn leven met verlies te maken krijgt. De impact van rouw kan variëren van lichte tot intense emotionele reacties, waaronder verdriet, boosheid, schuldgevoelens en verwarring. Deze gevoelens kunnen het dagelijks functioneren beïnvloeden en leiden tot problemen zoals depressie, angst en sociale isolatie. Het is belangrijk om te erkennen dat rouw een natuurlijk proces is en dat het tijd en aandacht vereist om te helen.

Herkenning van de signalen

Rouw uit zich in diverse vormen, variërend van emotionele reacties zoals intens verdriet, woede, en ontkenning, tot fysieke symptomen zoals vermoeidheid, slapeloosheid of veranderingen in eetlust. Mensen in rouw kunnen moeite hebben met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten of het onderhouden van relaties. Ze kunnen zich terugtrekken uit sociale situaties of veranderingen in gedrag vertonen.

Het is belangrijk om deze signalen te herkennen en niet te negeren. Rouwverwerking is een individueel proces, en wat voor de een werkt, is niet altijd van toepassing op de ander.

Aalsterveld biedt hulp bij rouwverwerking

Bij Aalsterveld bieden we ondersteuning en begeleiding bij rouwverwerking. Onze aanpak is gericht op het bieden van een veilige en ondersteunende omgeving waarin gevoelens van verlies en verdriet besproken en verwerkt kunnen worden. We werken samen met cliënten aan het begrijpen van hun rouwproces, het herkennen van emoties en het vinden van manieren om ermee om te gaan. Onze doelstelling is om je te helpen bij het vinden van een weg naar acceptatie en het opnieuw vinden van betekenis in het leven na verlies.

Meer weten?

Cliëntervaringen

 • “Als cliënt voelde ik mij echt gehoord en ook halen zij de nodige nuttige informatie uit de dialogen. Ook het onderzoek was zeer uitgebreid en zijn ook alle details aan het licht gekomen.”

 • “Goed geholpen, goed georganiseerd en prettig contact. Er wordt goed naar de hulpvraag geluisterd en vervolgens passende zorg aangeboden. Al met al een goede en leerzame ervaring.”

 • “De sessies waren heel fijn en er was veel aandacht voor wat ik nodig had en de therapeut speelde goed in op actuele gebeurtenissen of ontwikkelingen. Al met al hele goede ervaringen en ik ben goed geholpen.”

 • “De behandeling bij Aalsterveld is heel prettig verlopen. Ik kreeg een uitgebreide intake waarna ik een behandelplan kreeg op maat, waar ik ook veel inspraak op had.”

 • “Ik ben zeer tevreden te noemen over Aalsterveld. Het onderzoek is zeer gedegen en zeer professioneel uitgevoerd, en ik ben zeer tevreden met de resultaten. “

Onze tarieven

De tarieven voor zorg die niet wordt vergoed (dus zonder verwijzing) vind je op onze tarievenpagina.

Geef je verlies een plek

Vraag een gesprek aan

Vind steun in je rouwproces. Neem contact op met Aalsterveld voor begeleiding en ondersteuning bij jouw unieke rouwervaring.

Gesprek aanvragen
Cover voor

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen?

Alle veelgestelde vragen