Relatieproblemen

Ervaar je spanningen of conflicten in je relatie? Relatieproblemen zijn complex en hebben diepe impact op je leven, waardoor het gevoel van verbondenheid en geluk wordt aangetast. Aalsterveld is de onafhankelijke bemiddelaar die harmonie terugbrengt in je relatie.

1000+ cliënten geven ons een 8.7

twee personen met een relatieprobleem
 • Ook zonder verwijzing

  Met coaching en begeleiding helpen we je bij uitdagingen thuis én op je werk.

 • Toegankelijk voor iedereen

  We bieden laagdrempelige, goede zorg in ‘gewone mensen’ taal.

 • Ervaren en gekwalificeerd

  Ons team bestaat uit gekwalificeerde psychologen met brede ervaring.

”We leken steeds verder van elkaar verwijderd. Communicatieproblemen en misverstanden maakten dat we ons beiden onbegrepen en eenzaam in onze relatie voelden.”
Cover voor

Relatieconflicten

Problemen met oplopende impact

Ongeveer 70% van de Nederlanders ervaart weleens relatieproblemen. Deze problemen kunnen variëren van communicatiestoornissen tot vertrouwensissues. Zulke spanningen kunnen niet alleen de relatie zelf beïnvloeden, maar ook leiden tot individuele stress, angst en depressie. Het effect van relatieproblemen strekt zich vaak uit tot andere levensgebieden, zoals werk en sociale interacties, wat het belang onderstreept van het herkennen en aanpakken van deze problemen.

Herkenning van de signalen

Relatieproblemen kunnen zich uiten in constante conflicten, gebrek aan communicatie, emotionele afstand, of een afname in intimiteit. Vaak voelen partners zich niet gehoord of begrepen door elkaar. Jaloezie, ontrouw, en verschillende waarden of levensdoelen kunnen ook duidelijke tekenen zijn.

Wanneer deze problemen niet worden aangepakt, kunnen ze leiden tot een verergering van de situatie, resulterend in langdurige onvrede of zelfs een relatiebreuk. Het tijdig herkennen van deze signalen en het zoeken van professionele hulp is cruciaal om de relatie te herstellen en te versterken.

Aalsterveld biedt hulp bij relatieproblemen

Bij Aalsterveld hanteren we een persoonlijke, empathische en onafhankelijke aanpak voor relatieproblemen. We bieden relatietherapie waarin beide partners leren communiceren, conflicten op een gezonde manier oplossen, en wederzijds begrip ontwikkelen. Onze therapeuten helpen bij het verkennen van de onderliggende oorzaken van de problemen en werken samen met jullie aan het versterken van de emotionele verbinding. Door middel van therapie worden nieuwe perspectieven en copingstrategieën aangeboden om de relatie te verbeteren en een duurzame, liefdevolle band te creëren.

Meer weten?

Cliëntervaringen

 • “Als cliënt voelde ik mij echt gehoord en ook halen zij de nodige nuttige informatie uit de dialogen. Ook het onderzoek was zeer uitgebreid en zijn ook alle details aan het licht gekomen.”

 • “Goed geholpen, goed georganiseerd en prettig contact. Er wordt goed naar de hulpvraag geluisterd en vervolgens passende zorg aangeboden. Al met al een goede en leerzame ervaring.”

 • “De sessies waren heel fijn en er was veel aandacht voor wat ik nodig had en de therapeut speelde goed in op actuele gebeurtenissen of ontwikkelingen. Al met al hele goede ervaringen en ik ben goed geholpen.”

 • “De behandeling bij Aalsterveld is heel prettig verlopen. Ik kreeg een uitgebreide intake waarna ik een behandelplan kreeg op maat, waar ik ook veel inspraak op had.”

 • “Ik ben zeer tevreden te noemen over Aalsterveld. Het onderzoek is zeer gedegen en zeer professioneel uitgevoerd, en ik ben zeer tevreden met de resultaten. “

Onze tarieven

De tarieven voor zorg die niet wordt vergoed (dus zonder verwijzing) vind je op onze tarievenpagina.

Werk aan je relatie

Vraag een gesprek aan

Herstel de harmonie en verbondenheid in je relatie. Neem vandaag nog contact op met Aalsterveld en vind de weg omhoog met jouw partner.

Gesprek aanvragen
Cover voor

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen?

Alle veelgestelde vragen