Hulp bij obesitas

Obesitas is een groeiend gezondheidsprobleem dat zowel lichamelijke als psychische uitdagingen met zich meebrengt. Het beïnvloedt niet alleen je lichaam, maar ook je emotionele en sociale leven. Aalsterveld helpt je de weg te vinden naar een vitaler leven.

1000+ cliënten geven ons een 8.7

man met obesitas
 • Ook zonder verwijzing

  Met coaching en begeleiding helpen we je bij uitdagingen thuis én op je werk.

 • Toegankelijk voor iedereen

  We bieden laagdrempelige, goede zorg in ‘gewone mensen’ taal.

 • Ervaren en gekwalificeerd

  Ons team bestaat uit gekwalificeerde psychologen met brede ervaring.

”Ik worstel al jaren met mijn gewicht. Het beïnvloedt alles: mijn zelfbeeld, mijn gezondheid, en hoe anderen mij zien. Het voelt soms als een onmogelijke strijd.”
een nederlandse straat met fietsers

Obesitas en overgewicht

Een veelvoorkomend probleem

In Nederland heeft ruim 50% van de volwassenen overgewicht, waarvan 15% ernstig overgewicht of obesitas. Deze aandoening verhoogt het risico op verschillende gezondheidsproblemen zoals hartziekten, diabetes type 2, en bepaalde vormen van kanker. Ook psychologische gevolgen, zoals depressie en een laag zelfbeeld, zijn niet ongewoon. De oorzaken van obesitas zijn divers en omvatten genetische, omgevings- en levensstijlfactoren. De impact van obesitas op de volksgezondheid is enorm, en effectieve preventie en behandeling zijn essentieel.

Wanneer is er sprake van Obesitas?

Obesitas wordt meestal geïdentificeerd door de Body Mass Index (BMI), waarbij een BMI van 30 of hoger duidt op obesitas. Het gaat echter niet alleen om gewicht. Symptomen kunnen zijn: vermoeidheid, kortademigheid, gewrichts- en rugpijn, en slaapproblemen. Psychologische symptomen omvatten een laag zelfbeeld, depressie, en sociale isolatie. Obesitas kan ook invloed hebben op dagelijkse activiteiten en kwaliteit van leven.

Het is belangrijk om deze tekenen te herkennen en professionele hulp te zoeken, niet alleen voor gewichtsverlies, maar ook voor het omgaan met de psychologische aspecten van obesitas.

Aalsterveld biedt behandeling bij obesitas

Bij Aalsterveld bieden we een multidisciplinaire aanpak voor de behandeling van obesitas. Dit omvat niet alleen voedingsadvies en bewegingsprogramma’s, maar ook psychologische ondersteuning. We richten ons op het aanpakken van de onderliggende oorzaken van overgewicht, zoals eetgewoonten, levensstijlkeuzes en emotionele factoren. Ons doel is om cliënten te helpen bij het maken van duurzame veranderingen in hun levensstijl en het verbeteren van hun algehele welzijn.

Meer weten?

Cliëntervaringen

 • “Als cliënt voelde ik mij echt gehoord en ook halen zij de nodige nuttige informatie uit de dialogen. Ook het onderzoek was zeer uitgebreid en zijn ook alle details aan het licht gekomen.”

 • “Goed geholpen, goed georganiseerd en prettig contact. Er wordt goed naar de hulpvraag geluisterd en vervolgens passende zorg aangeboden. Al met al een goede en leerzame ervaring.”

 • “De sessies waren heel fijn en er was veel aandacht voor wat ik nodig had en de therapeut speelde goed in op actuele gebeurtenissen of ontwikkelingen. Al met al hele goede ervaringen en ik ben goed geholpen.”

 • “De behandeling bij Aalsterveld is heel prettig verlopen. Ik kreeg een uitgebreide intake waarna ik een behandelplan kreeg op maat, waar ik ook veel inspraak op had.”

 • “Ik ben zeer tevreden te noemen over Aalsterveld. Het onderzoek is zeer gedegen en zeer professioneel uitgevoerd, en ik ben zeer tevreden met de resultaten. “

Onze tarieven

De tarieven voor zorg die niet wordt vergoed (dus zonder verwijzing) vind je op onze tarievenpagina.

Werken aan een gezond gewicht

Vraag een gesprek aan

Begin je reis naar een vitaler leven. Neem contact op met Aalsterveld voor ondersteuning en begeleiding op maat bij obesitas.

Gesprek aanvragen
Cover voor

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen?

Alle veelgestelde vragen