Gebrek aan zelfvertrouwen

Struggle je met een laag zelfbeeld? Gebrek aan zelfvertrouwen kan je leven ingrijpend beïnvloeden, van sociale interacties tot professionele prestaties, en belemmert je persoonlijke ontwikkeling. Aalstervelt is er om je vertrouwen terug te winnen.

1000+ cliënten geven ons een 8.7

persoon die hulp zoekt bij een gebrek aan zelfvertrouwen en spanningsklachten
 • Ook zonder verwijzing

  Met coaching en begeleiding helpen we je bij uitdagingen thuis én op je werk.

 • Toegankelijk voor iedereen

  We bieden laagdrempelige, goede zorg in ‘gewone mensen’ taal.

 • Ervaren en gekwalificeerd

  Ons team bestaat uit gekwalificeerde psychologen met brede ervaring.

”Ik vermeed uitdagingen omdat ik bang was om te falen. Mijn gebrek aan zelfvertrouwen hield me tegen om mijn echte potentieel te bereiken.”
Cover voor

Gebrek aan zelfvertrouwen

Een probleem met impact

Een laag zelfvertrouwen is een wijdverbreid probleem. Studies tonen aan dat 10 tot 20% van de bevolking periodes ervaart met een laag gevoel van eigenwaarde. Dit kan leiden tot vermijdingsgedrag, stress en depressieve gevoelens. Gebrek aan zelfvertrouwen beïnvloedt niet alleen persoonlijke relaties, maar kan ook professionele groei en succes in de weg staan. Het is cruciaal om deze gevoelens te herkennen en aan te pakken, om een voller en tevredener leven te kunnen leiden.

Herkenning van de signalen

Gebrek aan zelfvertrouwen manifesteert zich vaak door zelftwijfel, angst voor afwijzing of kritiek, en een neiging om eigen prestaties te onderschatten. Mensen met lage zelfwaardering hebben moeite met het stellen van doelen en het nemen van initiatief. Ze kunnen ook overdreven kritisch zijn over zichzelf en hun capaciteiten.

Als deze gevoelens niet worden aangepakt, kunnen ze leiden tot angststoornissen, depressie en andere psychische problemen. Het herkennen van deze signalen is de eerste stap naar verbetering. Vroegtijdige interventie en ondersteuning zijn essentieel om te voorkomen dat een laag zelfbeeld een langdurige impact heeft op iemands leven.

Aalsterveld verhoogt jouw vertrouwen

Bij Aalsterveld richten we ons op het versterken van zelfvertrouwen door middel van individuele therapie en groepssessies. We werken aan het identificeren van de onderliggende oorzaken van een laag zelfbeeld en het ontwikkelen van positieve zelfpraat en assertiviteit. Onze behandelingen zijn gericht op het erkennen van je eigen waarde, het stellen van realistische doelen, en het vieren van persoonlijke successen. Door deze aanpak helpen we cliënten om hun zelfvertrouwen te herwinnen en een positiever zelfbeeld op te bouwen.

Meer weten?

Cliëntervaringen

 • “Als cliënt voelde ik mij echt gehoord en ook halen zij de nodige nuttige informatie uit de dialogen. Ook het onderzoek was zeer uitgebreid en zijn ook alle details aan het licht gekomen.”

 • “Goed geholpen, goed georganiseerd en prettig contact. Er wordt goed naar de hulpvraag geluisterd en vervolgens passende zorg aangeboden. Al met al een goede en leerzame ervaring.”

 • “De sessies waren heel fijn en er was veel aandacht voor wat ik nodig had en de therapeut speelde goed in op actuele gebeurtenissen of ontwikkelingen. Al met al hele goede ervaringen en ik ben goed geholpen.”

 • “De behandeling bij Aalsterveld is heel prettig verlopen. Ik kreeg een uitgebreide intake waarna ik een behandelplan kreeg op maat, waar ik ook veel inspraak op had.”

 • “Ik ben zeer tevreden te noemen over Aalsterveld. Het onderzoek is zeer gedegen en zeer professioneel uitgevoerd, en ik ben zeer tevreden met de resultaten. “

Onze tarieven

De tarieven voor zorg die niet wordt vergoed (dus zonder verwijzing) vind je op onze tarievenpagina.

Werk aan je eigenwaarde

Vraag een gesprek aan

Win je eigen vertrouwen terug en ontgrendel je potentieel. Vraag vandaag een gesprek aan. Dan bepalen we samen jouw weg omhoog.

Gesprek aanvragen
Cover voor

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen?

Alle veelgestelde vragen