Nieuws

Op deze pagina plaatsen we nieuws over onze praktijk en ons behandelaanbod. Voor nieuws rondom wachttijden, bekijk onze pagina over wachttijden.
een nederlandse straat met fietsers

TELEFONISCHE BEREIKBAARHEID

Vanaf 22 april zijn we dagelijks telefonisch bereikbaar tussen 9 en 12 uur.

WACHTTIJDEN 2024

Er geldt momenteel een lange wachttijd voor de hoogcomplexe/multidisciplinaire zorg waardoor we een aanmeldstop hebben ingesteld. Wanneer u zich al had aangemeld krijgt u te zijner tijd van ons bericht wanneer u aan de beurt bent. We kunnen op dit moment moeilijk inschatten hoe lang dit momenteel duurt. We begrijpen hoe vervelend dit voor u is en hopen op uw begrip.

Cliëntentevredenheid 2023

In 2023 heeft Aalsterveld een gemiddelde tevredenheidsscore van 8,6 behaald. Een mooi resultaat waar we trots op zijn!

Contracten Zorgverzekeraars 2024

Voor 2024 heeft Aalsterveld met alle verzekeraars, behalve CZ (incl. Nationale Nederlanden en Ohra) een contract afgesloten. Voor behandeling van CZ, Nationale Nederlanden en OHRA rekenen we een eigen bijdrage tot 85% van het NZA tarief.

Bedrijfsaanbod

Per september 2024 zullen we ons bedrijfsaanbod verder uitbreiden. Meer info volgt!

Samenwerking Aalsterveld en Vincent van Gogh instituut

Per juli 2023 is Aalsterveld de samenwerking aangegaan met Vincent van Gogh instituut. Als onderaannemer leveren we zorg in de regio Rivierenland aan kinderen- en jongeren.

Nieuwe locatie

Vanaf 1 april 2023 is onze praktijk gestart op een nieuwe, derde locatie. Je bent van harte welkom in Druten. Het adres is Van Heemstraweg 123 (Westerpoort Experience). Je vindt ons daar op de 1e etage.

Overgang Zivver naar Zorgmail

Per 1 februari 2023 zijn we gestopt met het veilige mailprogramma Zivver en zijn we overgegaan naar het gebruik van Zorgmail.

NEN-EN-ISO 9001:2015

Op 09-09-2022 is het NEN-EN-ISO 9001:2015 keurmerk aan ons afgegeven en ook in de zomer van 2023 hebben we de jaarlijkse audit weer met een positief resultaat afgesloten. In 2023 is ook onze nieuwe locatie in Druten meegenomen. Dit betekent dat ons kwaliteitssysteem volledig voldoet aan de (internationale) eisen die daaraan gesteld worden om de kwaliteit van zorg te verlenen waar jij recht op hebt. Je kunt het certificaat hier inzien.

Start wandeltherapie

Vanaf augustus 2022 kun je bij Aalsterveld Psychologen ook terecht voor wandeltherapie. Samen met jouw psycholoog ga je buiten, al wandelend, in gesprek. We doen dit omdat we geloven in de krachtige combinatie van natuur, bewegen en psychologie. En dat we daarin niet alleen staan, laat de Groene GGZ beweging wel zien. Meer weten? Neem gerust contact op!

Facturering via Infomedics (bij ongecontracteerde zorg)

Sinds juli 2022 verzorgt Infomedics de facturering voor onze praktijk, in geval van ongecontracteerde zorg. Dat is voor onze praktijk het geval bij CZ (incl. Nationale Nederlanden en Ohra). Als CZ verzekerde ontvang je de factuur niet meer direct van ons, maar van Infomedics. Voor cliënten van CZ, OHRA en Nationale Nederlanden wordt een eigen bijdrage tot 85% van het NZA tarief gerekend. Via de website (www.infomedics.nl) kun je veel zaken rondom de betaling van jouw factuur snel en eenvoudig regelen. Heb je toch vragen over de betaling, dan kun je contact opnemen met de helpdesk van Infomedics op telefoonnummer 036-2031900.

Zorgprestatiemodel 2022

Zoals je wellicht hebt vernomen, wordt er per 1 januari 2022 een nieuw zorgstelsel ingevoerd. Hoewel op dit moment nog niet alle ins en outs bekend zijn, willen we je hierbij vast informeren over mogelijke consequenties voor jouw behandeling.

Het Zorgprestatiemodel gaat over de GGZ zorg voor volwassenen, via de zorgverzekeringen. Op de zorg voor Kind & Jeugd GGZ is dit niet van toepassing.

Per eind dit jaar worden alle behandelingen administratief afgesloten en bij jouw zorgverzekeraar gedeclareerd. Dit geldt voor zowel behandelingen die zijn afgerond als nog lopende behandelingen. Met deze afsluiting wordt ook het eventueel openstaande eigen risico van 2021 door jouw zorgverzekeraar in rekening gebracht.

In 2022 wordt voor alle behandelingen een nieuwe prestatie geopend binnen het nieuwe zorgstelsel. Deze zal worden verrekend met het eigen risico over 2022. Aangezien dit zou betekenen dat cliënten tweemaal te maken krijgen met een verrekening van het eigen risico wordt er op dit moment binnen de politiek gekeken of dit op een andere manier kan worden vormgegeven om extra kosten voor deze groep te beperken. De beroepsverenigingen maken zich hier hard voor en ook onze praktijk steunt dit ten zeerste.

Meer informatie kun je onder anderen vinden op de website van de LVVP.

Contracten Zorgverzekeraars 2024

Voor 2024 heeft Aalsterveld Psychologen met alle verzekeraars, behalve CZ (incl. Nationale Nederlanden en Ohra) een contract afgesloten.

Kwaliteitsstatuten

Per 1 januari 2017 zijn alle GGZ-praktijken verplicht een kwaliteitsstatuut te hebben en openbaar te maken. In dit kwaliteitsstatuut lees je hoe de zorg voor de individuele cliënt door de praktijk is georganiseerd:

  • Zodat aan een cliënt gepaste zorg wordt geleverd.
  • Zodat voor de cliënt duidelijk is welke keuzes er zijn.
  • Zodat de kwaliteit van de behandeling toetsbaar is. Ook Aalsterveld Psychologen heeft een actueel goedgekeurd kwaliteitsstatuut voor instellingen binnen de GGZ. Je kunt deze vinden op deze pagina.