Mediation

Conflicten zijn een onvermijdelijk onderdeel van het leven en hoewel niemand ze graag ziet ontstaan zijn ze soms onvermijdbaar. Met mediation bemiddelt Aalsterveld in jouw conflictsituatie. Zo werken we samen aan oplossingen en kun jij weer vooruit kijken.

1000+ cliënten geven ons een 8.7

een mediationgesprek tussen een man en vrouw
 • Onafhankelijk

  Onze mediators zijn onafhankelijk en oordelen niet, ze bieden je enkel bemiddeling.

 • Toegankelijk voor iedereen

  We bieden laagdrempelige, goede ondersteuning in ‘gewone mensen’ taal.

 • Ervaren en gekwalificeerd

  Ons team bestaat uit gekwalificeerde mediators met brede ervaring.

”Dankzij de mediation vonden we een oplossing waar iedereen zich in kon vinden. Het heeft ons geholpen om weer vooruit te kijken, zowel thuis als op het werk.”

Cover voor

Mediation als oplossing

Wanneer het gesprek vastloopt

Iedereen krijgt te maken met conflicten. Kleine meningsverschillen los je meestal op met een eenvoudig gesprek. Echter, er zijn situaties die ingewikkelder zijn en de hulp van een derde partij vereisen. Dit is vaak het geval als gesprekken vastlopen, steeds dezelfde knelpunten naar voren komen, of emoties hoog oplopen. In dat geval biedt mediation mogelijk de oplossing.

Onafhankelijke conflictbemiddeling

Bij Aalsterveld bieden we mediation aan als een vorm van conflictbemiddeling. Onze onafhankelijke, professionele mediators zijn gespecialiseerd in het begeleiden van partijen naar een gezamenlijke oplossing. Deze oplossing dient voor alle betrokkenen acceptabel te zijn, aangezien deelname aan mediation vrijwillig is. Mediation is niet vrijblijvend; wanneer je kiest voor deze vorm van bemiddeling, verwachten we dat jij je inzet voor het proces.

Onze mediators oordelen niet, maar ondersteunen u in het vinden van een passende oplossing. Ze zijn volledig onpartijdig en werken op basis van wederzijds vertrouwen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Laagdrempelig

Snel naar een oplossing

Een groot voordeel van mediation is dat het minder ingrijpend en kostenefficiënter is dan een juridische procedure. Doorgaans is na enkele gesprekken al duidelijk of er een kans op succes is. Mediation is zinvol in bijvoorbeeld de volgende situaties:

 • Conflicten binnen een bedrijf of team.
 • Echtscheidingen, inclusief het opstellen van een ouderschapsplan.
 • Conflicten rondom erfenissen.
 • Arbeidsgerelateerde conflicten.
 • Familieconflicten.
 • Bedrijfsconflicten.
Cover voor

Start vandaag met mediation en vind de oplossing voor jouw conflict

Benieuwd naar de mogelijkheden van mediation?

Neem contact op
Cover voor

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen?

Alle veelgestelde vragen