Neuro­psychologisch onderzoek

Als ouder wil je het beste voor je kind, ook als het gaat om zijn of haar cognitieve en emotionele ontwikkeling. Een neuropsychologisch onderzoek geeft waardevolle inzichten in het functioneren van je kind.

1000+ cliënten geven ons een 8.7

neuropsychologisch onderzoek bij kinderen
  • Afgestemd op het kind

    Onze behandelingen zijn speciaal ontworpen om aan te sluiten bij de belevingswereld en ontwikkelingsfase van kinderen.

  • Speelse en veilige aanpak

    We gebruiken speelse methoden en een veilige omgeving om kinderen op hun gemak te stellen en effectief te ondersteunen.

  • Expert in kindwelzijn

    Ons team heeft gespecialiseerde kennis in kinderpsychologie om kinderen op maat te begeleiden.

Inzicht in hersenfuncties en gedrag

Bij Aalsterveld Psychologen bieden we neuropsychologisch onderzoek aan om de relatie tussen hersenfuncties en gedrag te bestuderen. Dit onderzoek richt zich op vaardigheden zoals geheugen, aandacht, taal, waarneming, planningsfunctie en de strategieën die je kind gebruikt. Het doel is om een compleet profiel te krijgen van de denkfuncties, vaardigheden en de beleving van je kind.

Het onderzoek geeft een diepgaand beeld van hoe je kind informatie verwerkt en reageert op verschillende situaties. Dit kan belangrijk zijn voor zowel de academische als de persoonlijke ontwikkeling van je kind.

Kosten en procedure

De kosten voor een neuropsychologisch onderzoek bedragen €600,00, inclusief intake, nabespreking en rapportage. Dit onderzoek wordt niet altijd vergoed door de zorgverzekeraar, dus informeer goed naar eventuele vergoedingsmogelijkheden.

Cover voor

Ontdek de wereld van je kind

Vraag een neuropsychologisch onderzoek aan

Vraag een neuropsychologisch onderzoek aan bij Aalsterveld Psychologen. Neem contact op om een afspraak te maken. Samen zetten we ons in voor de ontwikkeling en het welzijn van je kind.

Neem contact op