Intelligentieonderzoek

Als ouder kun je twijfelen over de ontwikkeling van je kind, bijvoorbeeld als het zich thuis anders gedraagt dan op school of anders leert dan leeftijdsgenoten. Een intelligentieonderzoek kan dan heldere inzichten bieden.

1000+ cliënten geven ons een 8.7

intelligentieonderzoek bij kinderen
  • Afgestemd op het kind

    Onze behandelingen zijn speciaal ontworpen om aan te sluiten bij de belevingswereld en ontwikkelingsfase van kinderen.

  • Speelse en veilige aanpak

    We gebruiken speelse methoden en een veilige omgeving om kinderen op hun gemak te stellen en effectief te ondersteunen.

  • Expert in kindwelzijn

    Ons team heeft gespecialiseerde kennis in kinderpsychologie om kinderen op maat te begeleiden.

Cognitieve aspecten meten

Bij Aalsterveld Psychologen voeren we intelligentieonderzoeken uit met de Wechsler Intelligence Scale for Children (WISC), een veelgebruikte en betrouwbare IQ-test voor kinderen van 6 tot 17 jaar. Deze test meet diverse cognitieve aspecten zoals verbale vaardigheden, abstract en praktisch denkvermogen, geheugenfunctie, probleemoplossend vermogen, concentratie en algemene ontwikkeling. Met dertien subtests krijgen we een uitgebreid beeld van de sterke en zwakkere kanten van je kind in vergelijking met leeftijdsgenoten.

De test neemt ongeveer twee uur in beslag en wordt bij voorkeur ’s ochtends afgenomen. Na het onderzoek plannen we direct een afspraak in om de resultaten samen te bespreken.

Vergoeding en kosten

Voor dit intelligentieonderzoek brengen wij €500,00 in rekening. Dit bedrag is inclusief de intake, nabespreking en een korte rapportage. Houd er rekening mee dat deze kosten niet altijd vergoed worden door de gemeente.

Cover voor

Jouw kind begrijpen

Vraag een intelligentieonderzoek aan

Neem contact op met Aalsterveld om een intelligentieonderzoek voor je kind in te plannen.  Samen werken we aan de beste toekomst voor jouw kind.

Neem contact op