Autisme Spectrum Stoornis

Als ouder merk je misschien dat jouw kind moeite heeft met sociale contacten, veranderingen moeilijk vindt of veel behoefte heeft aan structuur. Aalsterveld helpt je bepalen of er sprake is van Autisme Spectrum Stoornis (ASS).

1000+ cliënten geven ons een 8.7

kinderen met autisme
  • Afgestemd op het kind

    Onze behandelingen zijn speciaal ontworpen om aan te sluiten bij de belevingswereld en ontwikkelingsfase van kinderen.

  • Speelse en veilige aanpak

    We gebruiken speelse methoden en een veilige omgeving om kinderen op hun gemak te stellen en effectief te ondersteunen.

  • Expert in kindwelzijn

    Ons team heeft gespecialiseerde kennis in kinderpsychologie om kinderen op maat te begeleiden.

”Mijn kind heeft problemen met communicatie, sociale regels en interacties. Kan het autisme zijn? ”
Cover voor

Herkenning van ASS

Bij Aalsterveld kijken we naar de ontwikkeling van jouw kind op het gebied van sociale interacties, communicatie en gedragspatronen om ASS te herkennen. Kinderen met ASS houden vaak weinig rekening met anderen en kunnen moeite hebben met sociale regels. Sommigen vermijden contact of vinden het lastig om vriendschappen te onderhouden. Problemen met non-verbale communicatie en letterlijke interpretatie van taal kunnen ook voorkomen. Sterke voorkeur voor routines en specifieke interesses zijn andere tekenen die kunnen wijzen op ASS.

Onze aanpak voor jouw kind

Bij veel kinderen die bij Aalsterveld komen, is er een vermoeden van een stoornis in het autistisch spectrum. Wij bieden onderzoek, behandeling en ondersteuning aan. Afhankelijk van de situatie kan dit variëren van individuele begeleiding tot groepstrainingen en psychoeducatie voor jou en je kind.

Psychologisch onderzoek naar ASS

Tijdens het psychologisch onderzoek naar ASS bij Aalsterveld Psychologen worden verschillende tests uitgevoerd. We kijken naar het cognitieve niveau, inlevingsvermogen, sociale en communicatieve vaardigheden van jouw kind. De resultaten worden besproken in een adviesgesprek met jou en eventueel met de school. Wij vragen jou en de school om vragenlijsten in te vullen over de ontwikkeling van jouw kind en vragen extra observatie-informatie van de leerkracht.

Kosten en Vergoedingen

Het ASS-onderzoek kost € 850,00, inclusief intelligentieonderzoek, intake, nabespreking en rapportage. Dit onderzoek wordt niet standaard vergoed, dus informeer bij jouw gemeente over eventuele vergoedingen. Psychologische behandeling voor ASS valt wel onder de vergoede zorg.

Cover voor

Jouw kind begrijpen

Vraag een ASS-onderzoek aan

Neem contact op met Aalsterveld om een ASS-onderzoek voor je kind in te plannen. Samen werken we aan de beste toekomst voor jouw kind.

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen?

Alle veelgestelde vragen