ADHD

Als ouder zie je misschien dat jouw kind druk en impulsief is of moeite juist heeft zich te concentreren. Aalsterveld biedt hulp om vast te stellen of er sprake is van ADHD. Samen werken we aan de beste toekomst voor jouw kind.

1000+ cliënten geven ons een 8.7

kinderen met adhd
  • Afgestemd op het kind

    Onze behandelingen zijn speciaal ontworpen om aan te sluiten bij de belevingswereld en ontwikkelingsfase van kinderen.

  • Speelse en veilige aanpak

    We gebruiken speelse methoden en een veilige omgeving om kinderen op hun gemak te stellen en effectief te ondersteunen.

  • Expert in kindwelzijn

    Ons team heeft gespecialiseerde kennis in kinderpsychologie om kinderen op maat te begeleiden.

”Mijn kind is constant onrustig is en moeite heeft zich te concentreren op school. Kan het ADHD zijn?”
Cover voor

Meer dan druk

ADHD herkennen

Kinderen zijn soms ongeconcentreerd, druk of impulsief, maar bij ADHD overheerst dit. ADHD, vaak beïnvloed door biologische en erfelijke factoren, komt meer voor bij jongens dan meisjes.

ADHD kenmerkt zich door aandachtstekort, hyperactiviteit en impulsiviteit. Dit gedrag moet vóór het zevende levensjaar beginnen. Er zijn verschillende vormen van ADHD, zoals ADD (zonder hyperactiviteit), waarbij kinderen moeite hebben met aandacht vasthouden maar passief kunnen zijn.

Aandachtstekort
Kinderen met ADHD raken snel afgeleid, maken fouten, volgen aanwijzingen slecht en zijn vergeetachtig. Ze worstelen met het organiseren van taken.

Hyperactiviteit
Ze zijn onrustig, bewegen veel en kunnen moeilijk rustig spelen. Hun gedrag is vaak ongepast druk.

Impulsiviteit
Kinderen met ADHD handelen impulsief, kunnen niet wachten op hun beurt en verstoren soms activiteiten van anderen.

Kinderen met ADHD kunnen niet lekker in hun vel zitten, weinig vriendjes hebben of gepest worden omdat ze spelletjes kunnen verstoren of wild zijn. Sommige kinderen met ADHD ontwikkelen faalangst. Om die redenen is het aan te raden om tijdig hulp te zoeken, want ADHD gaat niet vanzelf over. En met de juiste behandeling en begeleiding is aan ADHD veel te doen.

ADHD onderzoek

Bij zorgen over concentratie of gedrag, biedt Aalsterveld psychologisch onderzoek om ADHD vast te stellen. Dit doen we conform de DSM-criteria. We bieden psychologische begeleiding, inclusief psycho-educatie, concentratie- en ontspanningsoefeningen, en werkgeheugentraining. Ouders kunnen deelnemen aan onze oudertrainingen.

Kosten en Vergoedingen

ADHD-onderzoek kost € 750,00, inclusief intelligentieonderzoek en intake. Informeer bij de gemeente over vergoedingen, aangezien dit onderzoek niet altijd vergoed wordt. Behandeling voor ADHD valt wel onder de vergoede zorg.

Cover voor

Jouw kind begrijpen

Vraag een ADHD-onderzoek aan

Neem contact op met Aalsterveld voor een ADHD-onderzoek voor jouw kind. Samen werken we aan de beste toekomst voor jouw kind.

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen?

Alle veelgestelde vragen