De juiste zorg op het juiste moment voor je kind

Als ouder voel je soms dat er iets niet helemaal klopt bij je kind. Bij Aalsterveld helpen we je om te beoordelen of jouw kind ondersteuning nodig heeft. Samen zetten we ons in voor de best mogelijke toekomst voor jouw kind.

1000+ cliënten geven ons een 8.7

mentale zorg kind
 • Afgestemd op het kind

  Onze behandelingen zijn speciaal ontworpen om aan te sluiten bij de belevingswereld en ontwikkelingsfase van kinderen.

 • Speelse en veilige aanpak

  We gebruiken speelse methoden en een veilige omgeving om kinderen op hun gemak te stellen en effectief te ondersteunen.

 • Expert in kindwelzijn

  Ons team heeft gespecialiseerde kennis in kinderpsychologie om kinderen op maat te begeleiden.

”Ik zie dat er iets speelt, maar aan de andere kant twijfel ik of professionele hulp nodig is. Het is zo’n grote stap, maar ik wil het beste voor mijn kind.”

Werkwijze

Bij Aalsterveld Psychologen bieden we programma’s die speciaal zijn afgestemd op kinderen. Onze experts in kinderpsychologie werken samen met jou aan de beste toekomst van je kind.

 • Aanmelding

  Een verwijzing van een arts is nodig voordat we jouw kind zorg kunnen bieden. Het proces begint vervolgens met jouw aanmelding, waarna we contact opnemen om een eerste gesprek te voeren. Hierin bespreken we je zorgen en welke mogelijkheden er zijn voor jouw kind. Indien relevant plannen we een eerste kennismaking in.

  Cover voor Aanmelding
 • Intakefase

  Voor de intakefase zien we altijd het kind samen met de ouders. Als je ouder bent dan 16 jaar kun je bij aanmelding aangeven dat je liever alleen op gesprek komt, je wordt dan zonder je ouders uitgenodigd. We beginnen met uitleg over onze werkwijze, waarna we de klachten en behandelverwachtingen bespreken. Ook kijken we kort naar de gezinssituatie en (klacht)geschiedenis voor een passende behandeling. De intakefase vindt plaats over één of meerdere gesprekken.

  Cover voor Intakefase
 • Behandeling plannen

  Aan het eind van de intakefase plannen we de behandeling en de betrokkenheid van ouders. Ouders hebben recht op informatie over de behandeling en vorderingen. De eerste behandelafspraak wordt in overleg vastgesteld.

  Cover voor Behandeling plannen
 • Huisarts

  Na het eerste gesprek informeren we de huisarts. Indien nodig, overleggen we ook tijdens de behandeling. Na afloop informeren we, uiteraard alleen na jouw toestemming, je huisarts.

  personen aan het werk met e-health

Klachten waarmee we kunnen helpen

Deze lijst geeft een indruk van veelvoorkomende klachten bij kinderen waar Aalsterveld bij kan helpen. We bespreken altijd de situatie en specifieke klachten om passende hulp te bepalen voor jouw kind.

 • Pesten of gepest worden

  Zelfbeeldproblemen

  Fobieen en andere angsklachten

  Identiteitsproblemathiek

  Liegen en stelen

  Omgaan met hooggevoeligheid

  Gewichtsproblemen

 • Agressief, brutaal en opstandig gedrag

  Faalangst

  Emotionele geremdheid

  Omgaan met hoogbegaafdheid

  Omgaan met AD(H)D

  Omgaan met psychiatrische problemathiek van ouders, broertjes of zusjes

   

 • Omgaan met echtscheiding

  Sociale angst en verlegenheid

  Somberheid/ depressie

  Traumatische ervaringen (ziekte, dood, ongeluk)

  Omgaan met autisme

  Problemen met slapen

Natuurlijk is bovenstaande lijst niet compleet

Je kind kan ook bij andere klachten bij ons terecht. Dat geldt niet voor: eetproblematiek/ eetstoornissen, complexe systeemproblematiek, suïcidaliteit, middelenmisbruik/ verslaving of LVB. Aanmelden doe je op basis van een verwijzing van een arts.

De behandeling

Basis GGZ en Gespecialiseerde GGZ

Bij Aalsterveld bieden we jouw kind uitgebreide ondersteuning binnen zowel de Basis GGZ als de Gespecialiseerde GGZ. Onze psychologen hanteren diverse behandelmethoden en vertellen jou en je kind hier graag meer over tijdens de kennismaking. We lichten hieronder enkele methoden toe, zoals Vaktherapie, EMDR, Cognitieve gedragstherapie (CGT) en Acceptance and Commitment Therapy.

Behandelmethoden

 • EMDR

  EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een therapie speciaal ontwikkeld voor kinderen die blijven worstelen met de gevolgen van traumatische ervaringen. EMDR is bewezen effectief en kan in een relatief korte periode aanzienlijke verbetering bieden.

 • Vaktherapie

  Dit omvat verschillende vormen van therapie zoals dramatherapie, beeldende therapie en psycho-motorische therapie. Ze zijn gericht op het doen en ervaren, wat helpt bij het verwerken van emoties en het ontdekken van nieuwe manieren van uitdrukken.

 • Cognitieve Gedrags­therapie (CGT)

  In deze therapie werkt je kind aan het veranderen van negatieve gedachtenpatronen en gedragingen. CGT helpt bij het identificeren van problematische situaties en het ontwikkelen van nieuwe, positievere manieren van denken en doen.

 • Acceptance and Commitment Therapy (ACT)

  CT is een vorm van gedragstherapie die je kind helpt om flexibeler om te gaan met problemen en uitdagingen. Door te werken aan acceptatie en commitment, leert je kind om beter om te gaan met moeilijke gevoelens en gedachten, zich te concentreren op wat echt belangrijk is en te investeren in persoonlijke waarden.

 • Oplossingsgerichte therapie

  Deze therapievorm is gericht op het vinden van oplossingen door gebruik te maken van de bestaande sterke punten en hulpbronnen van je kind. Het is een kortdurende en resultaatgerichte benadering, waarbij niet het probleem, maar de oplossing centraal staat.

 • COMET (Competitive Memory Training)

  COMET is een specifieke training voor kinderen en jongeren die kampen met een negatief zelfbeeld. Deze training helpt bij het ontwikkelen van een positiever en realistischer beeld van zichzelf door middel van cognitieve technieken en positieve aandachtstraining.

 • Gezinsgesprekken

  Deze gesprekken betrekken het hele gezin om samen te werken aan het verbeteren van familierelaties en het aanpakken van gemeenschappelijke problemen. Ze zijn nuttig voor het verkennen van familiedynamiek en het vinden van manieren om als gezin beter samen te werken en elkaar te ondersteunen.

 • Ouderbegeleiding

  Dit is een specifieke vorm van begeleiding waarbij jij als ouder inzicht krijgt in wat er speelt bij je kind. Je leert effectievere manieren van communiceren en omgaan met de problematiek van je kind, wat zowel jou als je kind ten goede komt.

 • Psycho-educatie

  Deze sessies bieden jou en je kind gedetailleerde informatie over specifieke stoornissen of problemen, zoals autisme, angststoornissen of ADHD. Deze kennis helpt jullie beiden om de uitdagingen beter te begrijpen en er effectiever mee om te gaan.

  Optimale zorg

  Topzorg Kinderteam Beuningen

  Aalsterveld werkt met Topzorg Kinderteam Beuningen om multidisciplinaire zorg te bieden aan je kind. Met een team van specialisten in logopedie, kinderfysiotherapie en psychologie staan we klaar om jou en je kind de beste zorg te bieden.

  Over Topzorg Kinderteam Beuningen
  Cover voor
  Cover voor

  Het beste voor jouw kind

  Vraag een gesprek aan

  Neem contact op met Aalsterveld om een intelligentieonderzoek voor je kind in te plannen.  Samen werken we aan de beste toekomst voor jouw kind.

  Kind aanmelden
  ”We zien ons kind weer opbloeien. Het is ongelooflijk hoeveel verschil de juiste ondersteuning maakt. Ons kind lacht weer, speelt en ontwikkelt zich zoals nooit tevoren.”

  Veelgestelde vragen

  Staat je vraag er niet tussen?

  Alle veelgestelde vragen