Van Klacht naar Kracht

U kunt allerlei hinderlijke klachten of pijnen hebben, terwijl niemand daar een lichamelijke oorzaak voor kan vinden, ook niet bij uitgebreid onderzoek. Toch voelt u die klachten wel degelijk. Het feit dat er geen medische oorzaak is gevonden, maakt de klacht niet minder vervelend.

Van Klacht naar Kracht is een programma voor mensen met onbegrepen lichamelijke klachten. Huisarts, psycholoog en fysiotherapeut werken samen om u te helpen weer vat te krijgen op uw lichaam en uw dagelijks leven. We zoeken niet naar een oorzaak, maar helpen u met de gevolgen van uw klachten. Uitgangspunt is aandacht voor omgaan met de klacht en voor verbetering van de lichamelijke conditie, waardoor u zich beter zult gaan voelen.

Het programma bestaat uit een consult bij de huisarts, gesprekken bij de psycholoog en trainen bij de fysiotherapeut. De psycholoog is het centrale aanspreekpunt in het programma en zal u dan ook begeleiden door het programma.

Het eerste consult en de verwijzing vinden plaats bij uw huisarts. U neemt vervolgens met ons contact op en geeft aan dat u deel wilt nemen aan het programma van Klacht naar Kracht. De secretaresse zal de eerste afspraken bij de psycholoog voor u plannen. Vervolgafspraken maakt u zelf met de psycholoog of fysiotherapeut.

Dit behandelprogramma wordt in Beuningen aangeboden in samenwerking met de Fysioo. In Groesbeek werken we hierbij samen met Fysiotherapie Groesbeek. In Geldermalsen bieden we Van Klacht naar Kracht aan in samenwerking met FYSIOteam Geldermalsen.