Monodisciplinaire GGZ

In uw behandeling kan gebruik worden gemaakt van verschillende behandelmethoden, waarbij altijd wordt gekeken wat het beste aansluit bij u, uw klacht en uw hulpvraag. 

We proberen uw behandeling zo kort mogelijk te houden zodat u zich snel weer beter voelt. Afhankelijk van uw vraag en de problematiek kunnen verschillende therapievormen worden ingezet. U kunt hierbij denken aan: 

  • EMDR
  • Cognitieve gedragstherapie
  • ACT (Acceptance Commitment Therapy)
  • Kortdurend oplossingsgerichte therapie
  • Wandeltherapie


Daarnaast bieden we enkele programma's aan die gericht zijn op herstel na ernstige lichamelijke klachten, zoals 'Herstel na Corona 'en 'Van klacht naar kracht'. 

Herstel na Corona

Herstel na Corona is een programma voor mensen met (lichamelijke) restklachten na het doormaken van een Covid-19 besmetting. Psycholoog en fysiotherapeut werken samen om u te helpen weer vat te krijgen op uw lichaam en uw dagelijks leven. We zoeken niet naar een oorzaak, maar helpen u met de gevolgen van uw klachten. Uitgangspunt is aandacht voor omgaan met de klacht en voor verbetering van de lichamelijke conditie, waardoor u zich beter zult gaan voelen.

Van klacht naar Kracht

Van Klacht naar Kracht is een programma voor mensen met onbegrepen lichamelijke klachten. Huisarts, psycholoog en fysiotherapeut werken samen om u te helpen weer vat te krijgen op uw lichaam en uw dagelijks leven. We zoeken niet naar een oorzaak, maar helpen u met de gevolgen van uw klachten. Uitgangspunt is aandacht voor omgaan met de klacht en voor verbetering van de lichamelijke conditie, waardoor u zich beter zult gaan voelen.

Het programma bestaat uit gesprekken bij de psycholoog en trainen bij de fysiotherapeut. Voor de psycholoog heeft u een geldige verwijzing nodig. Let op! Het betreft hier 2 apart gefinancierde behandeltrajecten, die in nauw overleg worden uitgevoerd.