Behandelaanbod Basis GGZ

In uw behandeling kan gebruik worden gemaakt van verschillende behandelmethoden, waarbij altijd wordt gekeken wat het beste aansluit bij u, uw klacht en uw hulpvraag. Hier vindt u de beschrijving van een deel van ons aanbod.

Cognitieve Gedragstherapie
Cognitieve gedragstherapie, of kortweg CGT, is een behandelmethode die uitgebreid is onderzocht en goed werkt bij verschillende klachten en problemen. Zo kunnen angstklachten, depressies en eetproblemen hiermee uitstekend behandeld worden. Cognitieve gedragstherapie is een combinatie van cognitieve therapie en gedragstherapie en gaat er van uit dat denken, doen en voelen elkaar beïnvloeden.
Meer informatie over (de toepassingen van) CGT kunt u vinden op www.vgct.nl.

EMDR
Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een nare ervaring.
Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werkzaamheid van EMDR. Uit de resultaten blijkt dat cliënten goed op EMDR reageren. EMDR is een kortdurende therapievorm. Als het gaat om een trauma na een eenmalige ingrijpende gebeurtenis, dan zijn mensen vaak al na enkele zittingen in staat om hun dagelijkse bezigheden weer op te pakken. Mocht u nog vragen hebben over EMDR of wilt u weten of behandeling met EMDR geschikt is voor het verminderen van uw eigen klachten, vraag het dan aan uw therapeut.
Meer informatie (en voorbeeldfilmpjes) kunt u vinden op www.emdr.nl

Van Klacht naar Kracht Corona

Van Klacht naar Kracht is een programma voor mensen met (lichamelijke) restklachten na het doormaken van een Covid-19 besmetting. Psycholoog en fysiotherapeut werken samen om u te helpen weer vat te krijgen op uw lichaam en uw dagelijks leven. We zoeken niet naar een oorzaak, maar helpen u met de gevolgen van uw klachten. Uitgangspunt is aandacht voor omgaan met de klacht en voor verbetering van de lichamelijke conditie, waardoor u zich beter zult gaan voelen.

Het programma bestaat uit gesprekken bij de psycholoog en trainen bij de fysiotherapeut. Voor de psycholoog heeft u een geldige verwijzing nodig. Let op! Het betreft hier 2 apart gefinancierde behandeltrajecten, die in nauw overleg worden uitgevoerd.


Van klacht naar Kracht

Van Klacht naar Kracht is een programma voor mensen met onbegrepen lichamelijke klachten. Huisarts, psycholoog en fysiotherapeut werken samen om u te helpen weer vat te krijgen op uw lichaam en uw dagelijks leven. We zoeken niet naar een oorzaak, maar helpen u met de gevolgen van uw klachten. Uitgangspunt is aandacht voor omgaan met de klacht en voor verbetering van de lichamelijke conditie, waardoor u zich beter zult gaan voelen.

Het programma bestaat uit gesprekken bij de psycholoog en trainen bij de fysiotherapeut. Voor de psycholoog heeft u een geldige verwijzing nodig. Let op! Het betreft hier 2 apart gefinancierde behandeltrajecten, die in nauw overleg worden uitgevoerd.