Medewerkers

Bij Aalsterveld Psychologen werken we met deskundige en ervaren collega’s. Alle in de praktijk werkende psychologen werken volgens de richtlijnen van het NIP en de LVVP. Daarnaast nemen ze deel aan een maandelijkse intervisie om hun deskundigheid op peil te houden en volgen ze regelmatig bij- en nascholing. Onze medewerkers zijn in het bezit van een goedgekeurd kwaliteitsstatuut, volgens het model-kwaliteitsstatuut GGZ. Per 1 januari 2017 zijn alle GGZ-aanbieders verplicht deze te hebben om zorg te mogen leveren vanuit de Zorgverzekeringswet. In het kwaliteitsstatuut komt tot uitdrukking op welke manier wij werken om kwalitatief goede zorg te leveren. U kunt de kwaliteitsstatuten van onze GZ-psychologen vinden op de pagina kwaliteit.

Marieke Gransbergen (1975),  praktijkeigenaar, studeerde Klinische Psychologie aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Sinds 2000 is zij werkzaam in de (ambulante) GGZ. Ze is als Gezondheidszorgpsycholoog ingeschreven in het BIG register en is aangesloten bij de LVVP en de Vereniging EMDR Nederland. Tevens is zij bij Aalsterveld Psychologen werkzaam als psycholoog-mediator. Naast uitgebreide opleiding in traumabehandeling (EMDR), mediation en cognitieve gedragstherapie is ze geschoold in verschillende vormen van kortdurende oplossingsgerichte therapie en het geven van supervisie en werkbegeleiding. Marieke is LVVP gecertificeerd.
 
Leone Janssen (1976) heeft haar studie pedagogische wetenschappen, specialisatie Orthopedagogiek Gezin en Gedrag, in 2001 aan de Radboud Universiteit Nijmegen afgerond. Vervolgens heeft zij uitgebreide ervaring opgedaan in de ambulante GGZ en Jeugdbescherming Gelderland waar zij zich o.a. gespecialiseerd heeft in complexe echtscheidingsproblematiek en hechtingsproblematiek. In 2011 voltooide ze haar GZ-opleiding en is ze ingeschreven in het BIG-register. Daarna volgde zij aanvullende scholing in oplossingsgericht werken. In 2020 volgde zij de EMDR opleiding. Leone is aan onze praktijk verbonden voor de behandeling van zowel Kind & Jeugd als volwassenen.

Dieuwke van Leeuwen is als basispsycholoog werkzaam binnen onze praktijk, waar zij zowel volwassenen als Kind&Jeugd behandelt. Hiervoor heeft zij veel ervaring opgedaan binnen verschillende settings en heeft ze de EMDR opleiding gevolgd. Dieuwke zal binnenkort starten in de opleiding tot GZ-psycholoog.

Diana van Beurden is momenteel in opleiding tot GZ-Psycholoog. Zij heeft binnen haar studie de master gezondheidszorgpsychologie afgerond. Zij behandelt zowel kinderen als (jong) volwassenen (Basis GGZ en Gespecialiseerde GGZ) en zij heeft inmiddels een ruime ervaring opgebouwd. Diana is als gedragsdeskundige verbonden aan het Sociaal Wijkteam van een gemeente.

Mireille Huvenaars is basispsycholoog

Kirsty Viveen is psycholoog, in opleiding tot GZ psycholoog.

Lilian Pfennings studeerde Neuro- en Revalidatiepsychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Na het afronden van deze studie heeft zij promotie-onderzoek gedaan. Vervolgens heeft zij de GZ-opleiding gevolgd en sinds 2002 is zij GZ-psycholoog (BIG geregistreerd). Vanuit haar werk binnen diverse revalidatie-instellingen heeft zij veel ervaring in de behandeling van onbegrepen lichamelijke klachten (SOLK). Zij heeft zich in de afgelopen jaren ook bekwaamd in EMDR, Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en schematherapie.

Maarten van Wijk is als psychiater werkzaam binnen Aalsterveld Psychologen. Hij heeft geneeskunde gestudeerd in Nijmegen en de opleiding tot psychiater gedaan in Maastricht. Sinds 2003 heeft hij als psychiater voor verschillende instellingen gewerkt. Hij heeft ervaring met behandeling van angststoornissen, depressieve stoornissen, bipolaire stoornissen, psychotische stoornissen, ADHD Autisme spectrum stoornissen, verslavingen en ernstig psychiatrische aandoeningen. Hij heeft daarnaast ook ervaring met het werken in een crisisdienst. Specifieke aandachtspunten zijn het verrichten van diagnostiek, coördineren van behandelingen en behandeling met medicatie.

Nicole Raven is als GZ-psycholoog werkzaam binnen onze praktijk. Zij heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van kinderen en jeugd, maar behandelt binnen Aalsterveld Psychologen ook veel volwassenen. Nicole heeft ruime ervaring opgedaan in traumabehandelingen bij kinderen.

Ilse van Doorn is als GZ-psycholoog werkzaam binnen onze praktijk. Zij heeft haar registratie als GZ-psycholoog in 2002 behaald en is zeer ervaren in het behandelen van zowel kinderen als volwassenen binnen de GGZ.  Gedurende haar carrière heeft zij ook veel ervaring opgedaan met diagnostiek en traumabehandelingen (EMDR).

Mieke Schippers-Hoek (1967) is als klinisch psycholoog en psychotherapeut werkzaam bij Aalsterveld Psychologen. Zij is tevens supervisor en leertherapeut bij de Vereniging voor Gedragstherapie en bij de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie. Mieke heeft in de loop der jaren veel ervaring opgedaan in het behandelen van getraumatiseerde cliënten. Zij is werkzaam geweest als militair psycholoog bij Defensie en zij heeft ruim 16 jaar gewerkt in Overwaal, een kliniek voor patiënten met complexe angststoornissen, waaronder Dwang en PTSS. Daarna heeft zij op verschillende werkplekken gewerkt, waaronder bij W-Cure, Dokter Bosman en het Psycho Trauma Centrum van Reinier van Arkel. Mieke maakt in haar behandelingen gebruik van verschillende behandeltechnieken zoals CGT, EMDR, Imaginaire Exposure, Narratieve Exposure Therapie en schematherapie. Zij is binnen de praktijk als regiebehandelaar betrokken bij cliënten die een traject binnen de gespecialiseerde GGZ volgen.

Melike Yar is in 2016 afgestudeerd als basispsycholoog aan de Universiteit van Tilburg. In januari 2021 heeft zij de opleiding tot GZ psycholoog afgerond, waarin ze kennis op heeft gedaan van verschillende problematieken en behandelvormen, zoals cognitieve gedragstherapie. Binnen onze praktijk behandelt Melike volwassenen binnen de Basis GGZ en de Gespecialiseerde GGZ. Daarnaast heeft Melike ruime ervaring opgedaan binnen de ouderenzorg. Na haar opleiding heeft Melike besloten bij ons te blijven werken. 

Heleen Baalbergen heeft haar studie tot neuropsycholoog aan de Universiteit van Utrecht afgerond in 2015 en is in 2020 gestart met de opleiding tot GZ-psycholoog. Zij heeft ruime ervaring met psychologisch onderzoek en mediatieve behandeling bij volwassenen en ouderen. Binnen onze praktijk is Heleen betrokken in de behandeling van volwassenen binnen de Basis GGZ en de Gespecialiseerde GGZ.

Nicolette van der Donk (1964), praktijkmanager bij Aalsterveld, werkte tijdens en na haar opleiding tot kreatief therapeut drama in de volwassenpsychiatrie. Aansluitend maakte ze kennis met de ouderenzorg , waarbinnen ze sindsdien  verschillende leidinggevende functies heeft vervuld. Sinds 1999 werkte zij bij St. De Waalboog in Nijmegen, waarvan de laatste 3 jaar als zorgmanager. Binnen Aalsterveld Psychologen is zij verantwoordelijk voor het algemeen management van de praktijk, zoals personeelszaken, externe contacten, aansturing van het secretariaat en ontwikkeling en uitvoering van het praktijkbeleid.

Sylvana Braat (1984) is als medewerker backoffice verbonden aan onze praktijk. Voorheen werkte zij onder andere bij GGZ Oost Brabant. Binnen het secretariaat zorgt zij voor de declaraties, betalingen een neemt ze een deel van de boekhouding voor haar rekening. 

Henriette van der Sar (1974) is als medewerker backoffice verbonden aan onze praktijk. Na een aantal jaren gewerkt te hebben in het bankwezen heeft zij diverse vrijwillige functies bekleed op maatschappelijk vlak. Binnen het secretariaat zorgt zij voor de declaraties, betalingen een neemt ze een deel van de boekhouding voor haar rekening.

Femke Verstappen is als medewerker frontoffice verbonden aan onze praktijk. Eerder werkte zij al bij diverse zorgorganisaties. Binnen het secretariaat zorgt zij voor een goede telefonische bereikbaarheid, verwerkt zij de aanmeldingen en doet zij allerhande administratieve werkzaamheden.

Mireille van Gemert (1970) is als medewerker frontoffice verbonden aan onze praktijk. Haar hele carrière werkte ze in de financiële sector, maar heeft nu met veel plezier en voldoening de overstap gemaakt naar de gezondheidszorg. Binnen het secretariaat zorgt zij voor een goede telefonische bereikbaarheid, verwerkt zij de aanmeldingen en doet zij allerhande administratieve werkzaamheden. 


 
Naast onze vaste medewerkers biedt Aalsterveld Psychologen ervaren basispsychologen een tijdelijke werkplek om aanvullende ervaring op de doen om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten en mogelijk in te stromen in de GZ-opleiding die onze praktijk aanbiedt. Alle behandeling en onderzoek vindt daarbij plaats onder supervisie en verantwoordelijkheid van een ervaren GZ-psycholoog.