Niet Vergoede Zorg

Naast een zorgaanbod dat vergoed wordt vanuit de basisverzekering, biedt Aalsterveld Psychologen ook behandeling voor klachten die zijn uitgesloten van vergoeding vanuit de Basisverzekering. De overheid heeft besloten een aantal klachten/stoornissen niet langer te vergoeden, de zogeheten Onverzekerde Producten (OVP).

Momenteel wordt behandeling van de volgende problemen en klachten niet vergoed: aanpassingsstoornissen, relatieproblemen, werkgerelateerde problemen en enkelvoudige fobieën.

Het gaat hierbij om problemen die vaak kortdurend te behandelen zijn, waardoor u meestal slechts enkele gesprekken nodig heeft. Sommige zorgverzekeraars bieden wel een tegemoetkoming in de kosten voor behandeling vanuit de aanvullende verzekering. Raadpleeg hiervoor uw verzekeringspolis.

Onze tarieven voor niet vergoede zorg vindt u hier. Voor deze zorg, die u zelf betaalt, heeft u geen verwijzing nodig. Wanneer u een afspraak wilt maken voor niet vergoede zorg, kunt u dat aangeven bij ons secretariaat. U bent van harte welkom!