Basis GGZ en Gespecialiseerde GGZ


Binnen Aalsterveld Psychologen kunnen we uw kind binnen zowel de Basis GGZ en de Gespecialiseerde GGZ goed verder helpen. Onze psychologen maken daarbij gebruik van verschillenden behandelmethoden. Ze vertellen u en uw kind hier graag meer over in een persoonlijk gesprek. Het kan zijn dat er gebruik gemaakt wordt van EMDR. Hieronder vindt u daarover meer informatie.

EMDR
Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een nare ervaring.
Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werkzaamheid van EMDR. Uit de resultaten blijkt dat cliënten goed op EMDR reageren. EMDR is een kortdurende therapievorm. Als het gaat om een trauma na een eenmalige ingrijpende gebeurtenis, dan zijn mensen vaak al na enkele zittingen in staat om hun dagelijkse bezigheden weer op te pakken. Mocht u nog vragen hebben over EMDR of wilt u weten of behandeling met EMDR geschikt is voor het verminderen van uw eigen klachten, vraag het dan aan uw therapeut.
Meer informatie (en voorbeeldfilmpjes) kunt u vinden op www.emdr.nl